Το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στην κοινωνική βάση
 
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
αρχική σελίδα | σημειώματα | άρθρα | σχόλια | παρουσιάσεις | όλα τα κείμενα
ΑΡΘΡΟ

Το άρθρο δεν υπαρχει σε αρχείο τύπου file.pdf


ΚΚΕ
Αριστερά
Μάκης Μαΐλης
Χρουστστοφικός ρεβιζιονισμός
πολιτική σκηνή 2004
Πρώτα η ψυχή και μετά το χούι.
του Κωστή Παπαϊωάννου Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2004
Δημοσιεύτηκε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 08-11-2004
 
 

Το χούι του ΚΚΕ είναι να κατασκευάζει το πολιτικό του image, καθώς και αυτό των αντιπάλων του, κατά το δοκούν. Σαν σωστός ιδεολογικός κατασκευαστής ο κ. Μαΐλης προκειμένου να με ανασκευάσει, με κατασκεύασε αυτοαποκαλυπτόμενο διαχειριστή του καπιταλιστικού συστήματος! Δεν φαντάζομαι όμως να περιμένει είτε να αγανακτήσω ως επαναστάτης, είτε να απολογηθώ ως αντεπαναστάτης. Η κριτική του με τιμά. Δεν με αφορά όμως κάθε βλακεία που μου βάζει στο στόμα.

Αντί άλλης απαντήσεως συνοψίζω την άποψή μου περί ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ αποτελεί την εξέλιξη της ρεβιζιονιστικής τάσης του κομμουνιστικού κινήματος στην χώρα μας. Είναι γνήσιο τέκνο του Χρουστσοφικού "λενινιστικού" πυρήνα, που επικράτησε στην Σ.Ε. μετά τον θάνατο του Στάλιν. Αποτελεί την βάρβαρη άρνηση αυτών που αγάπησε ο λαός στο ΚΚΕ και όχι την συνέχειά τους.

Η αντιιμπεριλιστική πολιτική του (Μάαστριχτ, ΟΝΕ, ΝΑΤΟ κλπ.) είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται ο ιμπεριαλισμός και η αντικαπιταλιστική πολιτική του (συνδικαλισμός) είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται ο καπιταλισμός.

Τέλος οι θεωρητικές θέσεις του, είναι οι αστικές απόψεις με άλλα λόγια. Στο μόνο ζήτημα όπου το ΚΚΕ εμμένει στον Λενινισμό, είναι το ζήτημα της "διχτατορίας του προλεταριάτου". Εμμένει δηλαδή στην διχτατορία γιατί προσπάθειες να εκφράσει, το προλεταριάτο ή τους σύμμαχους του, δεν κάνει!

ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ