Το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στην κοινωνική βάση
 
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου
αρχική σελίδα | σημειώματα | άρθρα | σχόλια | παρουσιάσεις | όλα τα κείμενα
ΣΧΟΛΙΟ

ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας
Τσίπρας: είμαστε έτοιμοι για όλα!
σχόλιο: Κωστής
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012
 

Αν νομίσετε ότι ο τίτλος του σχολίου δεν παραπέμπει σε ροζ διαφήμιση κάνετε λάθος: ακριβώς εκεί παραπέμπει. Το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από το επεισόδιο Λαφαζάνη είναι η πλήρης και ξετσίπωτη εκπόρνευση της οπορτουνιστικής αριστεράς.

Ο Λαφαζάνης είπε σε κάποιο "πάνελ" πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και ο Τσίπρας τον "άδειασε" λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος να πάρει την κυβέρνηση και να γλυτώσει την Ελλάδα από την καταστροφή! Εννοούσε ότι είναι έτοιμος να τα κάνει όλα προκειμένου να κυβερνήσει.

Ο Λαφαζάνης τα "μάζεψε", παρενέβη ο Στρατούλης, επενέβη ο Παπαδημούλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, τα blogs άναψαν και οι επιτελείς του οπορτουνισμού βρήκαν επικοινωνιακό μαλλί να ξάνουν για αρκετές μέρες.

Η πολιτική συζήτηση εξαντλείται σε τέτοια γελοία λεκτικά επεισόδια κι αυτό το καραγκιοζιλίκι ξετυλίγεται με πλήρη αναισθησία αγνοώντας τους κινδύνους που συνοδεύουν την κοσμογονική αλλαγή που έχει αρχίσει στην ελληνική κοινωνία και σε όλον τον κόσμο.

Ό κίνδυνος για την κοινωνία δεν είναι οι περικοπές και η λιτότητα, είναι ο συνδυασμός της πολυπλοκότητας των διαδικασιών με την πλήρη αχρήστευση των κοινωνικών μηχανισμών με τους οποίους λειτουργούσε μέχρι σήμερα η κοινωνία.

Βεβαίως ο Τσίπρας είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Πολύ σωστά ο Λαφαζάνης λέει το αντίθετο. Όλοι όσοι ανακατεύτηκαν στο επεισόδιο έχουν δίκιο τους. Αφού προφανώς το μόνο που ενδιαφέρει τον καθένας τους είναι ο προσωπικός τους νταλκάς.

Όλοι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και όλοι είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειαστεί για να εξασφαλίσουν μια θέση στην εξουσία. Το δυστύχημα γι αυτούς είναι ότι το εξουσιαστικό σύστημα δεν χρειάζεται ούτε κυβερνήτες ούτε βοηθούς ούτε σπρώχτες ούτε συντηρητές χρειάζεται πέταμα.

Η εκπορνευμένη Αριστερά του οπορτουνισμού σε λίγο διάστημα δεν θα έχει πια πελατεία!

ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ