Το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στην κοινωνική βάση
 
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
αρχική σελίδα | σημειώματα | άρθρα | σχόλια | παρουσιάσεις | όλα τα κείμενα
ΣΧΟΛΙΟ

ΣΥΡΙΖΑ
Η τιμή του Προέδρου Τσίπρα
σχόλιο: Κ.Π.
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010
 

Άκουσα, με τα αυτιά μου, τον Πρόεδρο Τσίπρα να λέει: "η παράταξη που έχω την τιμή να εκπροσωπώ... ", εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, και αναρωτήθηκα τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι ένας πολιτικός μπορεί να κάνει μια τέτοια δήλωση ανερυθρίαστα. Τι σημαίνει για τον ίδιο είναι γνωστό: ότι προφανώς ο Τσίπρας δεν έχει Τσίπα, αλλά τι μπορεί να σημαίνει για την πολιτική της Αριστεράς;

Εκπροσωπεί ο Πρόεδρος Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι, δέχτηκαν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την αδιανόητα γελοία συμφωνία με τους 11 αρχηγούς μόνο και μόνο για να πάνε στις εκλογές, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καταρρακώθηκε και σώθηκαν οι εντελώς κραγμένοι επιτελείς του ΣΥΝ ...

Ο Πρόεδρος Τσίπρας δεν αναγνωρίζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την πλειοψηφία των μελών(;) του, ούτε από τους υπόλοιπους φαρισαίους της Γραμματείας του, ούτε καν από αυτούς τους κραγμένους Χατζησωκράτηδες, Κουβέληδες, Παπαδημούληδες και σια, που τον έστησαν για πρόεδρο γιατί οι ίδιοι δεν εχουν καμιά ελπίδα να επιβιώσουν ακόμα και στην "υπαρκτή" Αριστερά.

Αλλά μήπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Τσίπρας, αναγνωρίζει αυτούς που ...έχει την τιμή (!) να εκπροσωπεί; Προφανώς όχι! Γιατί ο ίδιος εκπροσωπεί τυπικα (και κουτσά στραβα) το "αριστερό ρεύμα" αλλά είναι τόσο αριστερός όσο αριστερό είναι και το "αριστερό ρεύμα" και όσο αριστερή είναι και η "προγραμματική αντιπολίτευση που κανει στην κυβέρνηση. Χώρια που επιβιώνει στην προεδρία χάρη στην αμηχανία του δεξιού ρεύματος που τον ανέχεται όσο τον βλέπει σαν λύση ανάγκης και όσο μπορεί να του τραβάει καθε τόσο το αυτί.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ο Τσίπρας δεν έχει καμιά σπουδαία τιμή. Είναι μια πάμφθηνη λύση για ολους τους επιτελείς του ΣΥΝ αλλά κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που το βασικό τους πρόβλημα είναι οτι καλόμαθαν στις επισημότητες και δεν θέλουν να τις χάσουν.

Το τελικό πρόβλημα επομένως δεν είναι αν ο Τσίπρας εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το γιατί η βαση του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να εκπροσωπείται από τον Τσίπρα μόνο και μ'ονο για να κανουν το χατήρι των χρεοκοπημένων επιτελών των "συνιστωσών" να ξερογλύφονται στον περίγυρο του οριστικά χρεοκοπημένου κοινοβουλευτικού συστήματος.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ