Υπαρκτή Αριστερά | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1585
Νέες σελίδες ολοκληρωτικής οπορτουνιστικής γελοιότητας.
άρθρο του Κωστή Παπαϊωάννου
Πέμπ, 20 Ιουν 2013

Αν επιμένω να ασχολούμαι με τον LOL G 700 είναι γιατί αυτό το κουκουλοφόρο παλιόμουτρο αντιπροσωπεύει την χολέρα της οπορτουνιστικής γελοιότητας στο επίπεδο της κοινωνικής βάσης. Την ίδια ακριβώς χολέρα στο επίπεδο των επιτελείων την αντιπροσωπεύει ο Ρινάλντι της ΚΟΕ. Η χολέρα όμως στο επίπεδο της βάσης έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί χωρίς αυτήν η οπορτουνιστική χολέρα των επιτελείων δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Μιλάω για "οπορτουνιστική γελοιότητα" και όχι για μια αντίπαλη "οπορτουνιστική πολιτική" ή για μια "οπορτουνιστική αποστασία-προδοσία" γιατί απλούστατα ο σημερινός οπορτουνισμός δεν είναι ούτε εξωτερικός ούτε εσωτερικός εχθρός της επαναστατικής Αριστεράς (που άλλωστε δεν εκφράζεται). Είναι μια πολιτική αρρώστια που παρουσιάζεται ακριβώς σαν ασυναίσθητη αποδοχή-ανοχή του γελοίου και κρατάει επικίνδυνα ανήμπορη την επαναστατική πλευρά της κοινωνίας, σε αδυναμία να λειτουργήσει και να γεννήσει την επαναστατική οργάνωση και την επαναστατική πολιτική.

Το άρθρο στο οποίο χρησιμοποίησα το σημείωμα αυτού του καραγκιόζη δεν αφορούσε την κατά φαντασία μεγαλειότητά του αλλά την γελοία στάση των επιτελείων της οπορτουνιστικής Αριστεράς απέναντι στο πραξικόπημα της βίαιας "επανίδρυσης" της ΕΡΤ. Πραξικόπημα που καθόλου τυχαία συνέπεσε με το πραξικόπημα της βίαιας "επανίδρυσης" του ΣΥΡΙΖΑ από τους κηδεμόνες του Τσίπρα.

Θα έπρεπε να είμαι εντελώς ηλίθιος για να μην προσέξω την τρίτη και φαρμακερή "σύμπτωση" όπου ένας αντιπροσωπευτικά ηλίθιος "υποστηρικτής" του Τσίπρα, ονομάζει ρητά πανηγύρι την συγκέντρωση για ένα γεγονός που ο ίδιος έχει ρητά ονομάσει ακαριαίο θάνατο.

Όταν αποφάσισα να στηρίξω το άρθρο μου στο σημείωμα αυτού του καραγκιόζη, ήξερα ότι είχε δύο τρόπους να αντιδράσει: ή να κάνει την πάπια, ή να προβάλει το άρθρο μου προλογίζοντάς το με κάποιο φασιστικής λογικής σημείωμα με το οποίο θα προσπαθούσε να με βάλει στην θέση του κατηγορούμενου. Προτίμησε να κάνει το δεύτερο και ιδού ( εδώ στον τόπο του εγκλήματος ) το φασιστικού τύπου γελοίο προλογικό του σημείωμα:

Αναδημοσιεύουμε ένα σημερινό κείμενο του Κωστή Παπαϊωάννου, παλιού αριστερού με πολιτική καταγωγή, πριν κι από τη χούντα τού '67 ακόμα, το μαοϊκό ρεύμα. Όπως θα θυμούνται οι τακτικοί μας αναγνώστες και αναγνώστριες  ο Κωστής Παπαϊωάννου υπήρξε συνομιλητής μας εδώ για κάμποσους μήνες. Μας ανέχτηκε στην αρχή, στη συνέχεια μετατράπηκε σε ισοπεδωτικό επικριτή μας μέχρι να υιοθετήσει τις αθλιότητες του Νοσφεράτου σύμφωνα με τις οποίες είμαστε Μανιατάκια, δηλαδή στημένο ασφαλίτικο blog, και να του απαγορεύσουμε να παίρνει πια το λόγο εδώ (βλ. Ημερολόγιο περιθωρίου #62), όπως έχουμε κάνει άλλωστε και με τον ίδιο τον γεννήτορα της ''ιδέας''-λάσπης. Αναδημοσιεύουμε το κείμενό του όχι για να ηρωοποιηθούμε δια της αυτοθυματοποίησης, μέσα από τον οχετό που εκτοξεύει εναντίον μας, με τις φανερές και υπονοούμενες αισχρές συκοφαντίες και τις ασύστολες διαστρεβλώσεις. Ούτε για να τον εκθέσουμε -ο Κωστής Παπαϊωάννου δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τα πολιτικά πράγματα στην ελληνική Αριστερά, ευτυχώς. Το κάνουμε για να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως μοιάζει περίπου ο πάτος τής αριστερής εκδοχής τής ολοκληρωτικής σκέψης, η οποία τίποτε δεν αποκλείει να έχει καλές προθέσεις. Με την ελπίδα πως η εικόνα που σας δείχνουμε θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να προστατευθούμε (προστατεύοντας πρώτα απ' όλα ο καθένας τον εαυτό του) από την πτώση σε μια τέτοια κόλαση...

Σε τι έγκειται ο φασιστικός χαρακτήρας αυτού το κειμένου; Στο ότι αραδιάζει έναν περίδρομο μπούρδες (206 λέξεις για την ακρίβεια) για να πει μια φράση: «Αναδημοσιεύουμε το κείμενό του (...) για να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως μοιάζει περίπου ο πάτος τής αριστερής εκδοχής τής ολοκληρωτικής σκέψης» (23 λέξεις) εναντίον μου, η οποία αποδεικνύει απλά ότι είναι ...δεξιός: και μάλιστα δεξιός καραγκιόζης και αγράμματος.

Δεν έτυχε να ακούσει ποτέ ο βλάξ πως ο ολοκληρωτισμός δεν νοήθηκε ποτέ ως τρόπος σκέψης! Αυτοί που χρησιμοποίησαν τον όρο είναι οι μετά τους Ναζί φασίστες (όπως είναι αυτό το "νεαρό" φασιστόμουτρο) και τον εννόησαν ως είδος καθεστώτος, για να εξισώσουν τα φασιστικά καθεστώτα με τα καθεστώτα της δικτατορίας του προλεταριάτου. Σήμερα λίγοι έχουν μείνει να χρησιμοποιούν τον όρο, ακόμα και από τους φασίστες. Την τελευταία φορά τον άκουσα από τον Μαραντζίδη και τον συμβούλεψα να τον εγκαταλείψει. Τον χρησιμοποιούν μόνο κάτι αγράμματοι φασίστες σαν τα LOL μούτρα του (γι αυτό τα κρύβει). Και πάντως "ολοκληρωτική σκέψη" δεν υπάρχει: υπάρχει όμως ολοκληρωτική βλακεία, ολοκληρωτική γελοιότητα και ολοκληρωτική αγραμματοσύνη.

Αυτό που θα έπρεπε να αποδείξει αυτός ο ηλίθιος είναι ότι έχω άδικο να λέω πως αυτός και τα άλλα παλιόμουτρα του οπορτουνισμού, χαίρονται για την δυστυχία του κοσμάκη και για την φασιστική επιδρομή εναντίον αυτών που θεωρούν οι ίδιοι δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτό ούτε καν δοκίμασε να το αποδείξει. Απλά ανέφερε πως τον διαστρέβλωσα (!) αυτός που έχει διαστρεβλώσει το σύμπαν και αράδιασε όλη αυτή την μπουρδολογία απλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις σαν γνήσιος (αλλά κάκιστος) μαθητής του Γκέμπελς.

Μια ανάγνωση του κειμένου που προλόγισε με το φασιστικό του σημείωμα δείχνει πως απλά βρίζω ένα κάθαρμα αποδεικνύοντας πως είναι κάθαρμα μέσα από τα ίδια του τα λόγια.

 

 

* * *

Και για να με επιβεβαιώσει πλήρως δυο post παρακάτω από την "διαπόμπευσή" μου, αυτό το παλιόμουτρο συνεχίζει στο ίδιο στυλ ... απολαύστε:

Το πρόταγμα είναι η προστασία τής δημοκρατίας. Και η προϋπόθεση γι' αυτήν, μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό!

Δεν έριξε το μαύρο γάντι του ο Σαμαράς στους δύο θλιβερούς κομπάρσους Βενιζέλο - Κουβέλη και τα κομματόσκυλά τους, σε τελική ανάλυση. Το έριξε στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι τού ελληνικού λαού. Αυτού τού κομματιού που περισσότερο από τρία χρόνια τώρα βλέπει την παρούσα ζωή του να καταστρέφεται, χωρίς την παραμικρή ελπίδα στοιχειώδους αποκατάστασής της ακόμα κι αν κοιτάξει σε βάθος δεκαετιών προς το μέλλον. Και τώρα βλέπει αυτό το μαύρο μέλλον μπροστά στα μάτια του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Και κάπου στο βάθος ακούει τα αποτρόπαια γέλια τών ναζί και τα βήματα από τις αιματοβαμμένες μπότες τους...

(...)

Με λογισμό και μ' όνειρο, λοιπόν! Για μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό! Κι αν σας φαίνεται ότι λείπει το πρόσημο αυτής τής κυβέρνησης, αφού δεν την ονοματίζουμε κυβέρνηση της Αριστεράς, κακώς σας φαίνεται και άδικα στενοχωριέστε! Τι άλλο μπορεί να είναι μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό;

* * *

Παρέλειψα τις λαμογιές της δεύτερης παραγράφου, Στην πρώτη παράγραφο τρομοκρατία στην τρίτη παράγραφο η θεραπεία: ψηφίστε μας.

Το νόημα: Τι να κάνουμε ρε παιδιά αν δεν μας παίρνει να κάνουμε κυβέρνηση της Αριστεράς, εκεί θα κωλώσουμε τώρα ! Θα την ονοματίσουμε δημοκρατική θα την πούμε και σοσιαλδημοκρατική άμα λάχει ... να μας την δώσουνε και μετά θα τα βρούμε μαζί ... με το καλό, με τα ΜΑΤ, κάπως θα τα βρούμε!

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !